11 Kasım 2009 Çarşamba

Evde suşi yapımı

Bir blog -sağolsun- suşi yapımını tarif etmiş. Hem insanlığa faydam olsun hemde aradığımda bulayım diye buraya koyuyorum. Yapın yaptırın.

1) Nori (a.k.a yosun. Migros'ta ya da büyük marketlerde satılıyor.)
2) Pirinç (Basmati olmayacak, kısa pirinçler makbul. Calrose olabilir)
3) Havuç
4) Salatalık
5) Somon füme
6) Surimi (marketlerde var, yengeç eti)
7) Hasır amerikan servis. (suşi roller bulamayanlar için ideal)
8) Soya sosu ve wasabi

(başka malzemeler de konabiliyor, tercihe bağlı)

Pirinç haşlama kısmı oldukça basit, bire bir ölçü denen haltı kullanmamak lazım yalnız. Bir bardak pirince üç bardak su katınız efendim. Ha, bir de pirinci yıkamadan haşlamak gerekiyor ki yapışkan bir hal alsın. Sebzeleri uzunlamasına ya da Frenklerin dediği gibi julyen doğradıktan kelli, yosunu amerikan servisin üzerine koyunuz. Tırtıklı kısım içe gelecek, yani yosunun tırtıklı kısmı. İçine pirinci koyup yaymak gerekiyor. Bir kase suda narin ellerinizi ıslatıp, pirinçleri iyice bastırın. Sonra üstüne salatalık, somon, havuç, işte ne istiyorsak koyuyoruz. Sarma kısmı az buçuk çetrefilli ama şipşak öğreniliyor. Olay şu; amerikan servisi kullanarak rulo yapmak gerekiyor. Bir tur döndürüp bastırın, hafifçe itip tekrar bastırın, rulo tamamiyle bitinceye kadar bunu yapmaya devam edin. Artema gibi yani. Sonunda şahane bir rulomuz oluyor. Keskin bir bıçakla kesiniz, oldu da bitti maşallah. Az biraz wasabiyi soya sosuyla karıştırıp, suşilerimizi banıyoruz, şapır şupur yiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder