1 Mayıs 2012 Salı

Başbakanı dinlemek

İlk kez bir başbakanın konuşmasını aynı salonu paylaşarak dinleyecektim. Orada asıl bulunma amacım bu olmasa da bu konuşma dikkate değer, ilgi çeken bir konuydu. Salona geldiğinde anons yapıldı ve hazirûn 5 bin kişi ayağa kalktı ve alkışlamaya başladı. Stadyum çocuğu olarak söylemeliyim ben, Karakaltalım Liverpool'a futbol dersi verdiğinde dahi böyle bir coşku görmemiştim.

Alkış neredeyse 3 dakika sürdü. Zaten kendisi tüm protokolle selamlaştığı için bu süreyi doldurmak kolaydı. Tarafsız bir gözlemci olarak söylemeliyim ki Erdoğan'ın liderliği tartışılmaz. Hitabet gücü ve kendine güveni de cabası. Salona geldiği andan 75 dakika sonra başladığı konuşması -prompter yardımıyla- 50 dakika kadar sürdü ve gene gündem oluşturacak konulara değindi.

Erdoğan on yıldır Türkiye'de daha önce yapıl(a)mayan bazı işlere imza atıyor, kimilerini sevindiriyor, kimilerini kızdırıyor, kimilerini umutlandırıyor. Yastıklardan yaptığı evinde gündemi izleyen bana ise önümüzde ki yıllarda ortaya çıkacak tabloyu hayal etmekten başka seçenek kalmıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder